Založ si blog

Nástenkový tender vyriešený a opozícia? Ako inak, nespokojná.

Rozhodnutie súdu ohľadom dvoch bývalých ministrov je v mnohých ohľadoch prelomové. Prvýkrát boli odsúdení naozaj vysoko postavení predstavitelia niektorej z vlád a taktiež môžeme hovoriť o strašiaku pre tých, ktorí by podobnú srandu mali v úmysle zopakovať.

Vždy som si takýto moment predstavil ako moment, kedy aj Kiskove médiá a opozícia uznajú, že spravodlivosť na Slovensku zafungovala. Zabudol som však, že všetci títo aktéri tu nie sú na to, aby niečo na Slovensku pochválili. Sú protislovenskí a to ukázali aj teraz.

Janušek so Štefanovom si v cele odsedia naozaj dlhé roky. „Skutok sa stal“ a je naozaj na mieste upozorňovať na fakt, že v prípade bývalých ministrov takéto vyhlásenie padlo prvýkrát. To, že premiér rozsudok nekomentoval? Je to logické, súdna moc je predsa nezávislá a jej rozhodnutia si nevyžadujú verejný komentár vlády.

A čo opozícia? Ak si doteraz niekto myslel, že jej naozaj záleží na fungovaní spravodlivosti, veľmi sa mýli. Opozícii záleží len na napĺňaní jej peňaženiek. Je nervózna z toho, že už dlho nebola pri vláde a aj z toho, že keby sa náhodou hlasmi tých oviec z protikorupčných pochodov k moci dostala, dlho by tam nevydržala. Chýbajú odborníci, aj potrebný konsenzus medzi stranami.

Divadielko o tom, ako opozičným politikom záleží, je naozaj len divadielko. Aj napriek rozsudku v prípade nástenkového tendra prišli nasledujúce reakcie. Opozícia je nespokojná (ako inak). Buď chcú viac rokov, alebo chcú odsúdiť viac ľudí… Médiá platené opozičnými oligarchami zašli ešte ďalej. Denník N si totálne uletel vyjadrením, že vyšetrovanie by malo viesť k R. Ficovi. To je presne to, čo neviem na týchto redaktoroch zniesť. Hrajú sa na sudcov a neustále obviňujú ľudí bez dôkazov.

Ja osobne som teda rád a súdnu moc uznávam za to, že takýto verdikt konečne padol. Ľuďom, ktorí Slovensko radi nemajú (napr. Dávid Straka, Lucia Nicholsonová, alebo Andrej Kiska), bude vždy niečo vadiť, lebo radi krajinu očierňujú pred verejnosťou. My ostatní toto všetko posudzujeme objektívnejšie.

Neuveriteľné: Prokurátor Šanta má byt od Bašternáka

02.07.2018

Po Jánovi Kuciakovi a Vasiľovi Špirkovi majú média ďalšiu hviezdu v boji proti vláde a hlavne v boji „Za slušné Slovensko“. Je ňou špeciálny prokurátor Ján Šanta. Takmer ako vždy, aj v tomto prípade však ide zo strany niektorých médií o dvojtvárnosť a zamlčiavanie pravdy. Podľa výpisu z katastra nehnuteľností je na LV č.: 5631 v dobre známych [...]

Opozíciu v Bratislave nezaujíma volič

08.06.2018

Dlhodobo sa hovorí o tom, že by mala dnešná pravicová opozícia na rôznych úrovniach dokazovať vôľu a schopnosť dohodnúť sa na základných veciach, ktoré prináša politický život. Namiesto toho sa však opozícia triešti a rozdeľuje pri každej jednej téme a je úplne jedno, či sa rozprávame o úrovni parlamentnej, župnej, alebo najnižšej komunálnej. V Bratislave, [...]

Je otázka Kaliňáka ako kandidáta na prezidenta aktuálna?

28.05.2018

Po tom, čo všetko vyšlo na povrch o podvodoch prezidenta Andreja Kisku, je snáď každému jasné, prečo nešiel kandidovať. Keby sa takéto veci na neho zistili už počas posledných prezidentských volieb, Kiska by pravdepodobne dnes prezidentom nebol. Asi je však zbytočné polemizovať o minulosti a skúsme o niečom horúcejšom – o najbližších prezidentských voľbách. [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 114338x
Priemerná čítanosť článkov: 4398x

Autor blogu

Kategórie