Založ si blog

Denník N obhajcom najokatejšej korupcie analytika N

Vážení čitatelia, prednedávnom som vám priniesol článok o biznisovom pozadí v rezorte obrany. Do špinavých praktík sú podľa tohto článku zaradení viacerí predstavitelia ministerstva, ľudia v médiách, ale aj konkrétny analytik. Tento text porušil pravidlá na tejto stránke a musel byť vymazaný. Preto vám ho prinášam opäť, bez konkrétnych mien a nikoho z ničoho neobviňujem. Berte to ako príbeh, ktorého podoba so skutočnosťou je len čisto náhodná. Ďakujem.

Priatelia, chcel by som Vám dať do pozornosti rozhovor s „nezávislým“ biznisovým bezpečnostným analytikom N v Denníku N. Ak prezident Slovenskej republiky hovorí o tom, že sme svedkami mafiánskych praktík v štátnom aparáte, tak by si mal určite prečítať aj tento rozhovor. Ten je ukážkou fungovania mafiánskej chobotnice, ktorá vyciciava tento štát v oblasti obrany a bezpečnosti. Denník a jeho nemenovaný redaktor, ktorý tak rád píše o korupcii v oblasti obrany a bezpečnosti, bezočivo a drzo propagujú kšeftára, ktorý si za krédo svojej firmy úplne slobodne zvolil práve KORUPCIU.

Len minulý mesiac som odkryl vážny konflikt záujmov konkrétneho analytika, ktorý sa rád prezentuje ako „nezávislý bezpečnostný analytik“ z jeho mimovládneho inštitútu – tento človek sa možno v tomto texte nájde, ale ako som už povedal, podoba so skutočnosťou je len čisto náhodná. Analytik N vlastní firmu, ktorá na svojich webových stránkach nabáda súkromné firmy k tomu, že im KORUPČNE vybaví výhody na najvyšších miestach štátnej správy. Krátko po vydaní blogu s ním novinár v Denníku N urobil rozhovor, presnejšie osobný PR pamflet, ktorý má prezentovať jeho kamaráta (analytika N) ako nenahraditeľného odborníka. Keď som popísal, ako analytik N počas svojho pôsobenia na ministerstve obrany vytvoril chobotnicu, ktorej jedno chápadlo tvoria práve novinári, mnohým možno nebolo jasné, na čo by ich tento analytik potreboval. Po tomto „akože rozhovore“ (miestami to vyzerá, že si otázky písal sám respondent) to musí byť každému úplne jasné. Potrebuje ich na krytie svojich prešľapov a propagáciu seba ako nezávislého analytika, aby mohol svojimi vyjadreniami ovplyvňovať a vytvárať tlak na predstaviteľov štátnej správy. Preto sa ho redaktor Š v rozsiahlom rozhovore ani raz neopýtal na absolútne nejasné pozadie a financovanie jeho inštitútu, firmy, či jeho samotného. Namiesto toho už dopredu tohto korupčného kšeftára ospravedlňoval, keď v jeho vizitke uviedol: „Na dezinformačných weboch i v anonymných blogoch ho príležitostne obviňujú, že je agentom plateným zo zahraničných peňazí alebo človekom bývalého ministra. Analytik N k tomu hovorí, že ako úradník pracoval pod ministrami z rôznych strán a dodnes na požiadanie poskytuje odborné stanoviská politikom. Popri tom ako konzultant ad hoc spolupracuje s rôznymi firmami z domáceho i zo zahraničného vojenského priemyslu.“ Ak takáto očividná nadpráca redaktora nevadí vydavateľovi Denníka N, ktorý to dovolí uverejniť, tak sa nečudujme, že dôveryhodnosť a objektívnosť tohto média valcujú aj tie konšpiračné a dezinformačné weby.

Protikorupčnému bojovníkovi redaktorovi Š vôbec nevadí, že analytik si otvorene robí KORUPČNÝ BIZNIS v oblasti obrany a prostredníctvom svojich aktivít a spolupracovníkov (aj na ministerstve obrany a to vo vysokých pozíciách) odsáva štátne peniaze. Aby obhajoba tohto kšeftára nebola príliš okatá, tak len tak ad hoc sucho napíše niekde na okraj jeho profilu, že „spolupracuje“ s domácimi a zahraničnými firmami vojenského priemyslu a myslí si, že to čitatelia zožerú. Vysvetlenie redaktorovej angažovanosti je však jednoduché. Ako súčasť mediálneho chápadla dlhodobo budovanej siete analytika N profituje i on. Aj preto neprekvapuje, že jeho nulová stavovská česť mu dovolila svojimi tendenčnými otázkami kopnúť si aj do kolegov z Komunikačného odboru ministerstva obrany.

Tento rozhovor len potvrdil mnou publikované zistenia, že okolo analytika N je vytvorená sieť ľudí, ktorých jediným cieľom je zisk a to predovšetkým na úkor štátu. A nakoľko táto hlava mafiánskej chobotnice nerobí nič len tak, určite sa čoskoro dozvieme, k čomu mal tento článok poslušného redaktora Š poslúžiť. Denník N trošku mediálne očistil biznisového analytika N a ten už má určite naplánovaný ďalší krok. Tak si počkajme s čím najbližšie vyrukuje, no už dnes si môžeme byť istí, že to nebude nič v prospech občanov Slovenska. Lebo neustále treba pripomínať, že analytik N nie je v žiadnom prípade nezávislý ani objektívny.

Nuž, povedal by som, že je to smutný príbeh a ak by sa náhodou v niečom zhodoval s realitou, bol by to naozaj škandál. Čo poviete?

Neuveriteľné: Prokurátor Šanta má byt od Bašternáka

02.07.2018

Po Jánovi Kuciakovi a Vasiľovi Špirkovi majú média ďalšiu hviezdu v boji proti vláde a hlavne v boji „Za slušné Slovensko“. Je ňou špeciálny prokurátor Ján Šanta. Takmer ako vždy, aj v tomto prípade však ide zo strany niektorých médií o dvojtvárnosť a zamlčiavanie pravdy. Podľa výpisu z katastra nehnuteľností je na LV č.: 5631 v dobre známych [...]

Opozíciu v Bratislave nezaujíma volič

08.06.2018

Dlhodobo sa hovorí o tom, že by mala dnešná pravicová opozícia na rôznych úrovniach dokazovať vôľu a schopnosť dohodnúť sa na základných veciach, ktoré prináša politický život. Namiesto toho sa však opozícia triešti a rozdeľuje pri každej jednej téme a je úplne jedno, či sa rozprávame o úrovni parlamentnej, župnej, alebo najnižšej komunálnej. V Bratislave, [...]

Je otázka Kaliňáka ako kandidáta na prezidenta aktuálna?

28.05.2018

Po tom, čo všetko vyšlo na povrch o podvodoch prezidenta Andreja Kisku, je snáď každému jasné, prečo nešiel kandidovať. Keby sa takéto veci na neho zistili už počas posledných prezidentských volieb, Kiska by pravdepodobne dnes prezidentom nebol. Asi je však zbytočné polemizovať o minulosti a skúsme o niečom horúcejšom – o najbližších prezidentských voľbách. [...]

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaň nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 114337x
Priemerná čítanosť článkov: 4398x

Autor blogu

Kategórie