Založ si blog

Anjelik Andrej Kiska

Andrej Kiska nebude kandidovať v najbližších prezidentských voľbách. Áno, aj takéto niečo ste sa mohli počas posledných týždňov dočítať v niektorých „kiskotvorných“ médiách. Informáciu vo veľkom ponúkal napríklad Denník N. Toto je však podľa všetkého klamstvo a Kiska spolu s jeho kumpánmi zatiaľ kujú zákulisné taktiky na voliča.

Podľa mňa teda Kiska kandidovať bude. Snaží sa ale prostredníctvom svojich médií nabudiť dojem, že nie je presvedčený a že „skôr nie ako áno“. Cieľ? Sústrediť pozornosť verejnosti úplne niekde inde – hlavne aby sa verejnosť nezaoberala jeho osobou. A celkom to vychádza, keďže od momentu, kedy sa začalo hovoriť o jeho „nekandidatúre“, sa jeho kaviarenská voličská základňa a ďalší potenciálni podporovatelia bavia o úplne iných kandidátoch. „Skvelí“ ľudia ako Nicholsonová a Remišová sú predmetom diskusie a nikto si nevšíma, že Kiska sa dostáva pomaly, ale isto do úzadia.

V momente, kedy už nebude možné s ním systematicky viesť súboj, sa objaví a všetkým oznámi, že nakoniec anjelik zletel naspäť z neba a je znova pripravený byť „prezidentom všetkých občanov“. Celkom humorné, nie? Dokazuje to však niekoľko vecí.

Po prvé, Andrej Kiska nie je úprimný ku svojim voličom a pre obyvateľstvo ako také je do značnej miery nevyspytateľný, čo u politika na jeho pozícii v žiadnom prípade nie je dobrá vlastnosť.

Po druhé, Andrej Kiska vie, že na neho niečo jeho súperi môžu mať, inak by sa takto viditeľne nesťahoval z boja. Možno dokonca majú niečo za ušami aj členovia „dream teamu“ z prezidentského paláca, ktorí sa vyznačujú najmä tým, že túto krajinu vlastne neznášajú.

Po tretie, Andrej Kiska nevysvetlil svoje daňové podvody, ktoré kritizovali dokonca aj niektorí, ktorí sú mu za normálnych okolností plne verní – napríklad Zuzana Wienk z Aliancie Fair Play. Kiska sa pri tom pravidelne verejne prihovára politikom a vyzýva ich, aby ľuďom vysvetlili svoje kauzy. Akonáhle však prišla jeho kauza, zrazu už nie je čo vysvetľovať a keby len to, prezident dokonca niekoľkokrát urazil Slovensko a čo bolo úplným vrcholom, nazval ho mafiánskym štátom. Pri preštudovaní prejavov jeho predchodcov zistíte, že takéto urážky z úst prezidenta nemajú obdobu.

Vedomosť o vlastných nerestiach vedie Kisku k zisteniu, že jeho povesť je výrazne ohrozená. Očiernený môže byť nie len pred občanmi celkovo, ale taktiež pred svojimi priateľmi a pred svojou rodinou a toho sa veľmi bojí. Priateľov, tých má stále menej a menej a to všetko preto, lebo zisťujú o jeho pokryteckej a podvodníckej povahe. Rodina, tá je len jedna a keby jej členovia stratili dobrú mienku o „milovanom anjelikovi“, bolo by to pre neho logicky veľmi nepríjemné.

Záver? Kiska sa snaží hrať hru, ktorú už ale veľa ľudí prekuklo. Voliť ho je podľa mňa nešťastné a to hovorím celkom úprimne. Naviac, pokiaľ Kiska nevysvetlí svoje podvody, nemá čo moralizovať… no a prezident, ktorý nemá právo moralizovať… môže vôbec vykonávať svoj mandát? Nie.

Neuveriteľné: Prokurátor Šanta má byt od Bašternáka

02.07.2018

Po Jánovi Kuciakovi a Vasiľovi Špirkovi majú média ďalšiu hviezdu v boji proti vláde a hlavne v boji „Za slušné Slovensko“. Je ňou špeciálny prokurátor Ján Šanta. Takmer ako vždy, aj v tomto prípade však ide zo strany niektorých médií o dvojtvárnosť a zamlčiavanie pravdy. Podľa výpisu z katastra nehnuteľností je na LV č.: 5631 v dobre známych [...]

Opozíciu v Bratislave nezaujíma volič

08.06.2018

Dlhodobo sa hovorí o tom, že by mala dnešná pravicová opozícia na rôznych úrovniach dokazovať vôľu a schopnosť dohodnúť sa na základných veciach, ktoré prináša politický život. Namiesto toho sa však opozícia triešti a rozdeľuje pri každej jednej téme a je úplne jedno, či sa rozprávame o úrovni parlamentnej, župnej, alebo najnižšej komunálnej. V Bratislave, [...]

Je otázka Kaliňáka ako kandidáta na prezidenta aktuálna?

28.05.2018

Po tom, čo všetko vyšlo na povrch o podvodoch prezidenta Andreja Kisku, je snáď každému jasné, prečo nešiel kandidovať. Keby sa takéto veci na neho zistili už počas posledných prezidentských volieb, Kiska by pravdepodobne dnes prezidentom nebol. Asi je však zbytočné polemizovať o minulosti a skúsme o niečom horúcejšom – o najbližších prezidentských voľbách. [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 114358x
Priemerná čítanosť článkov: 4398x

Autor blogu

Kategórie