Založ si blog

Kiska rokuje s pochybnými ľuďmi

Prezident Kiska je pre mňa jedným z najväčších sklamaní prebiehajúcej krízy v krajine. Môžeme sa rozprávať o rôznych chybách vlády, novinárov, neziskoviek, voličov atp., no za najväčšie zlyhanie považujem fakt, že prezident v ťažkých časoch ako jediný údajne nezávislý vysoký predstaviteľ krajiny neupokojuje, nespája, no naopak rozdúchava vášne, podporuje anarchistov na ulici a rozdeľuje spoločnosť.

Naviac sa domnievam, že prezident svojim konaním nijak neprispieva ani k vyriešeniu vládnej krízy, ani k vyšetreniu brutálnej vraždy. Prečo sa teda ľudia v uliciach tvária, že je to práve on, kto je nádejou pre našu spoločnosť? Keď bolo najhoršie, lyžoval v Rakúsku a nechal celú spoločnosť čakať na svoje vyjadrenie – totálne neempaticky, jednoducho celé zle.

Jedinou konštruktívnou aktivitou mohli byť prezidentove rozhovory s politickými stranami. Prezidentova komunikácia s vládnymi stranami nie je dobrá, s opozičnými stranami naopak výborná. Prečo je prezident až tak veľmi naklonený opozícii? Veď doteraz si pamätám reči o „prezidentovi všetkých občanov“, o „prezidentovi, ktorý spája“. Pri tom sa deje presný opak a kto to nevidí, to sú väčšinou tí ľudia z ulíc, ktorí sa dostali do pasce ovplyvňovania, demagógie a dezinformácii. Kto to riadi?

A poďme sa pozrieť napríklad na rokovanie so stranou SaS. Strana bola u prezidenta zastúpená „čarovnou“ trojkou Nicholsonová, Sulík, Galko. Pri každom z nich si viete predstaviť hneď niekoľko negatív, ale o to tu teraz nejde. Skôr chcem poukázať na fakt, že Kiska rieši budúcnosť krajiny s ľuďmi, ktorí nie len, že nemajú na to vládnuť, no dokonca by mohli byť pre Slovensko aj nebezpeční.

Je preukázané, že Sulík mával veľmi blízky kontakt so spornou osobou v podobe Kočnera. Už zrazu nikomu nevadí, že sa s ním niekto z politiky aktívne a pravidelne stretával? Čo páni novinári, potrebujete budíček? Veď Kočner mu zostavoval kandidátku. Galko je zas známy svojimi mafiánskymi praktikami. Veď jediné, čo ho okrem zlých nákupov na obrane preslávilo, bolo zneužívanie vojenského spravodajstva na odpočúvanie každého v jeho okolí. Nicholsonová? To si akože niekto robí srandu? To má byť jedna z troch hlavných osôb potenciálne najväčšej strany v tej budúcej „vláde slušných“? Odkiaľ má ona informácie, odkiaľ má informácie jej bývalý manžel? Nemôže nastať situácia, kedy budeme mať vo vláde nepriamo rôzne spolky, organizácie, zahraničné spravodajstvá, ktoré by sme tam mať nechceli? Okrem toho, Nicholsonová otvorene vyzýva k prevratu, čo je od podpredsedníčky parlamentu neprijateľné.

Prezident sa s takýmito osobami nemôže baviť o budúcnosti krajiny, veď je to smiešne.

Neuveriteľné: Prokurátor Šanta má byt od Bašternáka

02.07.2018

Po Jánovi Kuciakovi a Vasiľovi Špirkovi majú média ďalšiu hviezdu v boji proti vláde a hlavne v boji „Za slušné Slovensko“. Je ňou špeciálny prokurátor Ján Šanta. Takmer ako vždy, aj v tomto prípade však ide zo strany niektorých médií o dvojtvárnosť a zamlčiavanie pravdy. Podľa výpisu z katastra nehnuteľností je na LV č.: 5631 v dobre známych [...]

Opozíciu v Bratislave nezaujíma volič

08.06.2018

Dlhodobo sa hovorí o tom, že by mala dnešná pravicová opozícia na rôznych úrovniach dokazovať vôľu a schopnosť dohodnúť sa na základných veciach, ktoré prináša politický život. Namiesto toho sa však opozícia triešti a rozdeľuje pri každej jednej téme a je úplne jedno, či sa rozprávame o úrovni parlamentnej, župnej, alebo najnižšej komunálnej. V Bratislave, [...]

Je otázka Kaliňáka ako kandidáta na prezidenta aktuálna?

28.05.2018

Po tom, čo všetko vyšlo na povrch o podvodoch prezidenta Andreja Kisku, je snáď každému jasné, prečo nešiel kandidovať. Keby sa takéto veci na neho zistili už počas posledných prezidentských volieb, Kiska by pravdepodobne dnes prezidentom nebol. Asi je však zbytočné polemizovať o minulosti a skúsme o niečom horúcejšom – o najbližších prezidentských voľbách. [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 114360x
Priemerná čítanosť článkov: 4398x

Autor blogu

Kategórie