Založ si blog

Pre Matoviča a OĽaNO je politika čistý biznis

Strana Igora Matoviča síce nemá čo priniesť našej krajine, no určite vznikla s nejakým cieľom. OĽaNO je spoločným projektom ľudí, ktorí sa rozhodli zbohatnúť na morálnom úpadku slovenskej spoločnosti, ktorý sa už v období vzniku OĽaNO pomaly prejavoval na náraste politických preferencií strán bez riadneho programu.

Pasívna, deštrukčná strana, ako OĽaNO bez pochyby je, má nevýhodu neexistencie programu. Popri tom má však množstvo výhod. Nemusí tvoriť program, takže nepotrebuje odborníkov, ktorých nadobúdanie a presviedčanie o vstupe do politiky býva veľmi náročné. Namiesto toho im stačí nejaký Matovič, Viskupič, Jurinová a Remišová. Teda ľudia so žiadnym, alebo s veľmi malým odborným zázemím. Teda program nula bodov.

Táto strana si získava naše hlasy na niečom inom. Na presvedčení, že krajina potrebuje zmenu. Táto zmena pri tom ľuďmi, ktorí toto hovoria, nikdy nie je špecifikovaná. Je to proste zmena. OĽaNO sa snaží v očiach ľudí predstavovať túto zmenu. Čo by robili po nástupe do vlády síce nevedia, ale to je im prakticky jedno, budú pri koryte a je ich málo, takže si aj pri veľkom počte koaličných strán dobre zarobia.

Strana má naviac výhodu, že profituje aj z pozície, kedy sa dostala do opozície. Štátny príspevok vo výške cca 2,5 mil. Eur sa im veľmi dobre delí, keď je ich v strane len zopár. Ten hlavný koláč ide pravdepodobne len do rodiny Matovičovcov – sesternica Jurinová a bratranec Viskupič sú určite spokojní a trnavská rodinka jasá. Naviac, Jurinová a Viskupič sú už dnes županmi. Na župy si síce vlastné tímy nedoniesli, lebo žiadne nemajú, no cestu k menšiemu korýtku vďaka krajským úradom majú.

OĽaNO teda nemá program, ale má cieľ. Taký typický pravicový – zisk.

Neuveriteľné: Prokurátor Šanta má byt od Bašternáka

02.07.2018

Po Jánovi Kuciakovi a Vasiľovi Špirkovi majú média ďalšiu hviezdu v boji proti vláde a hlavne v boji „Za slušné Slovensko“. Je ňou špeciálny prokurátor Ján Šanta. Takmer ako vždy, aj v tomto prípade však ide zo strany niektorých médií o dvojtvárnosť a zamlčiavanie pravdy. Podľa výpisu z katastra nehnuteľností je na LV č.: 5631 v dobre známych [...]

Opozíciu v Bratislave nezaujíma volič

08.06.2018

Dlhodobo sa hovorí o tom, že by mala dnešná pravicová opozícia na rôznych úrovniach dokazovať vôľu a schopnosť dohodnúť sa na základných veciach, ktoré prináša politický život. Namiesto toho sa však opozícia triešti a rozdeľuje pri každej jednej téme a je úplne jedno, či sa rozprávame o úrovni parlamentnej, župnej, alebo najnižšej komunálnej. V Bratislave, [...]

Je otázka Kaliňáka ako kandidáta na prezidenta aktuálna?

28.05.2018

Po tom, čo všetko vyšlo na povrch o podvodoch prezidenta Andreja Kisku, je snáď každému jasné, prečo nešiel kandidovať. Keby sa takéto veci na neho zistili už počas posledných prezidentských volieb, Kiska by pravdepodobne dnes prezidentom nebol. Asi je však zbytočné polemizovať o minulosti a skúsme o niečom horúcejšom – o najbližších prezidentských voľbách. [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 114878x
Priemerná čítanosť článkov: 4418x

Autor blogu

Kategórie