Založ si blog

Cervanovej vrahovia na oslave s Kiskom

Prezidenta SR Andreja Kisku vám sú niektorí ľudia schopní označovať ako morálnu autoritu, ako niekoho, kto má zmeniť Slovensko a posunúť ho k niečomu lepšiemu. Neviem, čím to je, ale ľudia, najmä tí podporujúci pochody za Slušné Slovensku, nie sú schopní podávať kritické stanoviská k prezidentovi. Kritizujú len vládnych predstaviteľov, čo je neobjektívnosť hodná člena ovčieho stáda – pri tom práve tí istí ľudia nazývajú ovcami každého, kto nemiluje nášho anjela z paláca.

Kiska však nie je morálnou autoritou a to hovorím s plnou vážnosťou. Ak by som tu mal vypisovať konkrétne dôvody tohto tvrdenia, zoznam by bol veľmi dlhý. Dnes sa budem sústrediť v prvom rade na jednu udalosť, ktorá v histórii našej samostatnosti nemá obdobu. Prezident sa totižto pred niekoľkými mesiacmi ocitol na jednej oslave s vrahmi študentky Ľudmily Cervanovej, ktorá bola znásilnená a zbabelo zavraždená pred 40 rokmi.

Jednalo sa o večierok klubu Pod Lampou, na ktorý prezidenta zavolal novinár Štefan Hríb. Stanislav Dúbravický a František Čerman, v roku 1976 odsúdení za túto vraždu, boli taktiež hosťami. Ak by niekto chcel oponovať, že boli odsúdení za bývalého režimu, sklamem ho. Rozhodnutie potvrdil aj súd po páde socializmu – takže vrahovia boli odsúdení dokonca v dvoch rôznych režimoch.

Ako môže byť morálnou autoritou niekto, komu boli dokázané daňové podvody, kto ryžoval na tom, že sa iní ľudia dostávali do nezvrátiteľných dlhov a kto sa naviac ešte k tomu nemá problém objaviť na večierku po boku vrahov a násilníkov? Prečo Denník N, Sme, Joj, Markíza, alebo TREND hneď nevyskočili a nezačali naháňať prezidenta so žiadosťou o vysvetlenie? Veď toto je hotový výsmech morálke.

A tu sa teraz bude niekto tváriť, že je za nejaké slušné Slovensko a bude považovať za hlavného lídra zmeny prezidenta? Prezident je rovnako zašpinený ako väčšina dnešných známych politikov. Tak prosím prestaňme vnímať jednu stranu politického konfliktu ako mafiu a zlo a druhú stranu (prezidenta a opozíciu) ako dobro a zdroj morálky. Veď tu nie sme v rozprávke, kde sa bije dobro so zlom.

Záverom teda treba hrubo zvýrazniť, že prezident Kiska ani náhodou nie je morálnou autoritou a protestujúci ľudia za slušné Slovensko by si pri pohľade na neho mali zložiť ružové okuliare. Mimochodom, informáciou, že sa prezident ocitol na večierku v spoločnosti Cervanovej vrahov, sa skoro žiadne médium nezaoberalo… a to majú byť nezávislé a liberálne denníky a stránky? Neuťahujte si láskavo z ľudí.

Neuveriteľné: Prokurátor Šanta má byt od Bašternáka

02.07.2018

Po Jánovi Kuciakovi a Vasiľovi Špirkovi majú média ďalšiu hviezdu v boji proti vláde a hlavne v boji „Za slušné Slovensko“. Je ňou špeciálny prokurátor Ján Šanta. Takmer ako vždy, aj v tomto prípade však ide zo strany niektorých médií o dvojtvárnosť a zamlčiavanie pravdy. Podľa výpisu z katastra nehnuteľností je na LV č.: 5631 v dobre známych [...]

Opozíciu v Bratislave nezaujíma volič

08.06.2018

Dlhodobo sa hovorí o tom, že by mala dnešná pravicová opozícia na rôznych úrovniach dokazovať vôľu a schopnosť dohodnúť sa na základných veciach, ktoré prináša politický život. Namiesto toho sa však opozícia triešti a rozdeľuje pri každej jednej téme a je úplne jedno, či sa rozprávame o úrovni parlamentnej, župnej, alebo najnižšej komunálnej. V Bratislave, [...]

Je otázka Kaliňáka ako kandidáta na prezidenta aktuálna?

28.05.2018

Po tom, čo všetko vyšlo na povrch o podvodoch prezidenta Andreja Kisku, je snáď každému jasné, prečo nešiel kandidovať. Keby sa takéto veci na neho zistili už počas posledných prezidentských volieb, Kiska by pravdepodobne dnes prezidentom nebol. Asi je však zbytočné polemizovať o minulosti a skúsme o niečom horúcejšom – o najbližších prezidentských voľbách. [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 114861x
Priemerná čítanosť článkov: 4418x

Autor blogu

Kategórie