Založ si blog

Opozíciu v Bratislave nezaujíma volič

Dlhodobo sa hovorí o tom, že by mala dnešná pravicová opozícia na rôznych úrovniach dokazovať vôľu a schopnosť dohodnúť sa na základných veciach, ktoré prináša politický život. Namiesto toho sa však opozícia triešti a rozdeľuje pri každej jednej téme a je úplne jedno, či sa rozprávame o úrovni parlamentnej, župnej, alebo najnižšej komunálnej.

V Bratislave, zdá sa, bude tento trend veľmi výrazne pokračovať. Človek by zbytočné očakával, že lídri pravicovej opozície tak nejak sklopia uši a budú rešpektovať voličove volanie po jednom silnom pravicovom kandidátovi na primátora. Veď načo, že…?

Zoznam kandidátov ešte ani len nie je kompletný a hneď sa na nás usmieva niekoľko mien, ktoré sa môžu „tešiť“ z podpory rôznych opozičných subjektov. Dosť irónia. Rozprávať niekoľko rokov o spoločných prienikoch a o ochote a schopnosti vykonať zmenu a v rovnakom čase sa rozdeľovať pri každom jednom dôležitom rozhodnutí, to je naozaj trápne.

Jána Mrvu na tlačovke podporilo niekoľko bláznov a údajných mafiánov. Medzi nimi Igor Matovič, Richard Sulík a Boris Kollár. Chcel by som vedieť napríklad to, že kde zmizli Sulíkove liberálne názory, keď sa rozhodol podporiť kandidáta, ktorý je známy svojou konzervatívnosťou. Zároveň by ma zaujímalo, čo museli dať Mrvovi za to, že na toto pristál. Veď je to celkom úspešný starosta mestskej časti Vajnory a ja osobne nevidím žiadny dôvod na to, aby sa špinil podporou takýchto neschopných politikov.

Caroline Líšková, síce neviem odkiaľ ju Hlina vyhrabal, je celkom sympatická. Pekný úsmev však nestačí na to, aby bol niekto dobrým politikom. KDH na čele s Hlinom to hrajú na to, že kandiduje žena a že by mala byť práve ona prvou primátorkou. Takto by som kampaň neviedol. No a okrem toho, popravde, stojí táto kandidátka za to, aby Hlina nebol schopný podporiť jedného z iných kandidátov opozície?

Vallo má podporu ďalších opozičných strán, tentokrát prokiskovských strán Progresívne Slovensko a Spolu. Tieto strany trieštili opozičnú scénu už len tým, že vznikli, nie to ešte tým, že si našli nejakého svojho kandidáta.

No a to ani nehovorím o Mikovi, lebo to som si už naozaj myslel, že si z nás robia srandu.

Opozícia teda opäť nie je schopná zhodnúť sa ani len na jednom mene. Ako jej potom môžeme veriť, že by bola schopná vykonávať dôležité rozhodnutia počas svojho vládnutia? Nie, naozaj nemôžeme týchto diletantov pustiť k moci, nikdy!

Neuveriteľné: Prokurátor Šanta má byt od Bašternáka

02.07.2018

Po Jánovi Kuciakovi a Vasiľovi Špirkovi majú média ďalšiu hviezdu v boji proti vláde a hlavne v boji „Za slušné Slovensko“. Je ňou špeciálny prokurátor Ján Šanta. Takmer ako vždy, aj v tomto prípade však ide zo strany niektorých médií o dvojtvárnosť a zamlčiavanie pravdy. Podľa výpisu z katastra nehnuteľností je na LV č.: 5631 v dobre známych [...]

Je otázka Kaliňáka ako kandidáta na prezidenta aktuálna?

28.05.2018

Po tom, čo všetko vyšlo na povrch o podvodoch prezidenta Andreja Kisku, je snáď každému jasné, prečo nešiel kandidovať. Keby sa takéto veci na neho zistili už počas posledných prezidentských volieb, Kiska by pravdepodobne dnes prezidentom nebol. Asi je však zbytočné polemizovať o minulosti a skúsme o niečom horúcejšom – o najbližších prezidentských voľbách. [...]

Cervanovej vrahovia na oslave s Kiskom

22.05.2018

Prezidenta SR Andreja Kisku vám sú niektorí ľudia schopní označovať ako morálnu autoritu, ako niekoho, kto má zmeniť Slovensko a posunúť ho k niečomu lepšiemu. Neviem, čím to je, ale ľudia, najmä tí podporujúci pochody za Slušné Slovensku, nie sú schopní podávať kritické stanoviská k prezidentovi. Kritizujú len vládnych predstaviteľov, čo je neobjektívnosť [...]

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 114897x
Priemerná čítanosť článkov: 4419x

Autor blogu

Kategórie