Nástenkový tender vyriešený a opozícia? Ako inak, nespokojná.

19. októbra 2017, marianjanosik, Nezaradené

Rozhodnutie súdu ohľadom dvoch bývalých ministrov je v mnohých ohľadoch prelomové. Prvýkrát boli odsúdení naozaj vysoko postavení predstavitelia niektorej z vlád a taktiež môžeme hovoriť o strašiaku pre tých, ktorí by podobnú srandu mali v úmysle zopakovať.

Vždy som si takýto moment predstavil ako moment, kedy aj Kiskove médiá a opozícia uznajú, že spravodlivosť na Slovensku zafungovala. Zabudol som však, že všetci títo aktéri tu nie sú na to, aby niečo na Slovensku pochválili. Sú protislovenskí a to ukázali aj teraz.

Janušek so Štefanovom si v cele odsedia naozaj dlhé roky. „Skutok sa stal“ a je naozaj na mieste upozorňovať na fakt, že v prípade bývalých ministrov takéto vyhlásenie padlo prvýkrát. To, že premiér rozsudok nekomentoval? Je to logické, súdna moc je predsa nezávislá a jej rozhodnutia si nevyžadujú verejný komentár vlády.

A čo opozícia? Ak si doteraz niekto myslel, že jej naozaj záleží na fungovaní spravodlivosti, veľmi sa mýli. Opozícii záleží len na napĺňaní jej peňaženiek. Je nervózna z toho, že už dlho nebola pri vláde a aj z toho, že keby sa náhodou hlasmi tých oviec z protikorupčných pochodov k moci dostala, dlho by tam nevydržala. Chýbajú odborníci, aj potrebný konsenzus medzi stranami.

Divadielko o tom, ako opozičným politikom záleží, je naozaj len divadielko. Aj napriek rozsudku v prípade nástenkového tendra prišli nasledujúce reakcie. Opozícia je nespokojná (ako inak). Buď chcú viac rokov, alebo chcú odsúdiť viac ľudí… Médiá platené opozičnými oligarchami zašli ešte ďalej. Denník N si totálne uletel vyjadrením, že vyšetrovanie by malo viesť k R. Ficovi. To je presne to, čo neviem na týchto redaktoroch zniesť. Hrajú sa na sudcov a neustále obviňujú ľudí bez dôkazov.

Ja osobne som teda rád a súdnu moc uznávam za to, že takýto verdikt konečne padol. Ľuďom, ktorí Slovensko radi nemajú (napr. Dávid Straka, Lucia Nicholsonová, alebo Andrej Kiska), bude vždy niečo vadiť, lebo radi krajinu očierňujú pred verejnosťou. My ostatní toto všetko posudzujeme objektívnejšie.