Mladý manažér v Smere, nové meno, no prázdna kritika pokračuje

8. februára 2018, marianjanosik, Nezaradené

Viktor Stromček nie je tvárou zaťaženou minulosťou a keď už, tak pozitívne. V pozícii generálneho manažéra najväčšej politickej strany na Slovensku by mu mala dať verejnosť určite šancu. Médiá sa však už klasicky snažia o presný opak.

Počas posledných mesiacov bola Smeru vyčítaná predovšetkým jedna principiálna vec a to je omladzovanie členskej základne na vrcholných pozíciách. Zásadné zmeny nepriniesol očakávaný snem, no pravdou je, že o pozícii generálneho manažéra strany rozhoduje predsedníctvo, nie snem. A predsedníctvo zdá sa rozhodlo už celkom rýchlo po sneme.

Viktor Stromček je schopným politikom a vyjednávačom. Dokázal to napríklad pri vyjednávaní o príchode firmy Jaguár na Slovensko. Tento príchod postupne zabezpečuje celkom slušné množstvo pracovných miest, ktoré sú v našej ekonomike veľmi podstatné.

Má niekoľko ďalších výhod. Na politika na vysokej pozícii je mladý, čo môže mať pozitívny efekt na komunikáciu s mladšou generáciou v strane. A to je predsa presne to, čo sa od Smeru vyžaduje. Česť tým novinárom, ktorí tento fakt uviedli na pravú mieru a objektívne, hanba tým, čo sa snažia hľadať problémy aj tam kde nie sú. Reči o novom nástupe „paškovcov“ sú pre mňa veľmi nehodnotné a prázdne.

Stromček je naviac rešpektovaný nie len v strane, ale aj mimo nej. Čo je ďalší možný fakt vedúci k jeho úspechu v tejto straníckej funkcií.

Nebudem ho už ďalej ospevovať, lebo som presvedčený, že činy to za neho urobia. Dynamika, dravosť a mladosť je niečo, čo sociálno-demokratická strana jednoznačne potrebuje.