Pre Matoviča a OĽaNO je politika čistý biznis

16. apríla 2018, marianjanosik, Nezaradené

Strana Igora Matoviča síce nemá čo priniesť našej krajine, no určite vznikla s nejakým cieľom. OĽaNO je spoločným projektom ľudí, ktorí sa rozhodli zbohatnúť na morálnom úpadku slovenskej spoločnosti, ktorý sa už v období vzniku OĽaNO pomaly prejavoval na náraste politických preferencií strán bez riadneho programu.

Pasívna, deštrukčná strana, ako OĽaNO bez pochyby je, má nevýhodu neexistencie programu. Popri tom má však množstvo výhod. Nemusí tvoriť program, takže nepotrebuje odborníkov, ktorých nadobúdanie a presviedčanie o vstupe do politiky býva veľmi náročné. Namiesto toho im stačí nejaký Matovič, Viskupič, Jurinová a Remišová. Teda ľudia so žiadnym, alebo s veľmi malým odborným zázemím. Teda program nula bodov.

Táto strana si získava naše hlasy na niečom inom. Na presvedčení, že krajina potrebuje zmenu. Táto zmena pri tom ľuďmi, ktorí toto hovoria, nikdy nie je špecifikovaná. Je to proste zmena. OĽaNO sa snaží v očiach ľudí predstavovať túto zmenu. Čo by robili po nástupe do vlády síce nevedia, ale to je im prakticky jedno, budú pri koryte a je ich málo, takže si aj pri veľkom počte koaličných strán dobre zarobia.

Strana má naviac výhodu, že profituje aj z pozície, kedy sa dostala do opozície. Štátny príspevok vo výške cca 2,5 mil. Eur sa im veľmi dobre delí, keď je ich v strane len zopár. Ten hlavný koláč ide pravdepodobne len do rodiny Matovičovcov – sesternica Jurinová a bratranec Viskupič sú určite spokojní a trnavská rodinka jasá. Naviac, Jurinová a Viskupič sú už dnes županmi. Na župy si síce vlastné tímy nedoniesli, lebo žiadne nemajú, no cestu k menšiemu korýtku vďaka krajským úradom majú.

OĽaNO teda nemá program, ale má cieľ. Taký typický pravicový – zisk.