Cervanovej vrahovia na oslave s Kiskom

22. mája 2018, marianjanosik, Nezaradené

Prezidenta SR Andreja Kisku vám sú niektorí ľudia schopní označovať ako morálnu autoritu, ako niekoho, kto má zmeniť Slovensko a posunúť ho k niečomu lepšiemu. Neviem, čím to je, ale ľudia, najmä tí podporujúci pochody za Slušné Slovensku, nie sú schopní podávať kritické stanoviská k prezidentovi. Kritizujú len vládnych predstaviteľov, čo je neobjektívnosť hodná člena ovčieho stáda – pri tom práve tí istí ľudia nazývajú ovcami každého, kto nemiluje nášho anjela z paláca.

Kiska však nie je morálnou autoritou a to hovorím s plnou vážnosťou. Ak by som tu mal vypisovať konkrétne dôvody tohto tvrdenia, zoznam by bol veľmi dlhý. Dnes sa budem sústrediť v prvom rade na jednu udalosť, ktorá v histórii našej samostatnosti nemá obdobu. Prezident sa totižto pred niekoľkými mesiacmi ocitol na jednej oslave s vrahmi študentky Ľudmily Cervanovej, ktorá bola znásilnená a zbabelo zavraždená pred 40 rokmi.

Jednalo sa o večierok klubu Pod Lampou, na ktorý prezidenta zavolal novinár Štefan Hríb. Stanislav Dúbravický a František Čerman, v roku 1976 odsúdení za túto vraždu, boli taktiež hosťami. Ak by niekto chcel oponovať, že boli odsúdení za bývalého režimu, sklamem ho. Rozhodnutie potvrdil aj súd po páde socializmu – takže vrahovia boli odsúdení dokonca v dvoch rôznych režimoch.

Ako môže byť morálnou autoritou niekto, komu boli dokázané daňové podvody, kto ryžoval na tom, že sa iní ľudia dostávali do nezvrátiteľných dlhov a kto sa naviac ešte k tomu nemá problém objaviť na večierku po boku vrahov a násilníkov? Prečo Denník N, Sme, Joj, Markíza, alebo TREND hneď nevyskočili a nezačali naháňať prezidenta so žiadosťou o vysvetlenie? Veď toto je hotový výsmech morálke.

A tu sa teraz bude niekto tváriť, že je za nejaké slušné Slovensko a bude považovať za hlavného lídra zmeny prezidenta? Prezident je rovnako zašpinený ako väčšina dnešných známych politikov. Tak prosím prestaňme vnímať jednu stranu politického konfliktu ako mafiu a zlo a druhú stranu (prezidenta a opozíciu) ako dobro a zdroj morálky. Veď tu nie sme v rozprávke, kde sa bije dobro so zlom.

Záverom teda treba hrubo zvýrazniť, že prezident Kiska ani náhodou nie je morálnou autoritou a protestujúci ľudia za slušné Slovensko by si pri pohľade na neho mali zložiť ružové okuliare. Mimochodom, informáciou, že sa prezident ocitol na večierku v spoločnosti Cervanovej vrahov, sa skoro žiadne médium nezaoberalo… a to majú byť nezávislé a liberálne denníky a stránky? Neuťahujte si láskavo z ľudí.