Založ si blog

Je otázka Kaliňáka ako kandidáta na prezidenta aktuálna?

Po tom, čo všetko vyšlo na povrch o podvodoch prezidenta Andreja Kisku, je snáď každému jasné, prečo nešiel kandidovať. Keby sa takéto veci na neho zistili už počas posledných prezidentských volieb, Kiska by pravdepodobne dnes prezidentom nebol. Asi je však zbytočné polemizovať o minulosti a skúsme o niečom horúcejšom – o najbližších prezidentských voľbách. A v nich sa vytvára jedna zaujímavá možnosť – Kaliňákova kandidatúra.

Naša pekná, ale neschopná pravica. prišla s viacerými menami, pri čom sa snažili ísť taktikou, že „ktoré najviac osloví ľudí, to podporia“. Problém je ale veľmi viditeľný a jasný – pravicového voliča totižto žiadne z mien nezaujalo. Hovorilo sa predovšetkým o Remišovej a Nicholsonovej a ja som ako občan pravdupovediac veľmi rád, že máme v sebe aspoň toľko múdrosti, že nás takéto diletantky neoslovia. Pravica teda musí zvoliť iný postup a je dosť možné, že sa opäť pomotajú okolo nejakého  nezávislého kandidáta a potom budú zrazu tvrdiť, že to je ich výhra a ich kandidát – jednoducho neschopáci a šašovia.

A čo vládna koalícia? Danko nám tam splieta niečo o prezidentke – žene… trochu zvláštne, veď ak by bolo hocijaké pohlavie dobré na prezidentskú pozíciu, nech ho nominuje, ale prečo hneď na začiatku vylučovať mužov? Čo ak je niekto z nich naozaj dobrý kandidát? Most… ten dosť nezmyselne rozmýšľa nad „maďarským“ kandidátom, no pri tom všetci veľmi dobre vieme, že to je len záležitosť symboliky bez šance na úspech. A čo Smer?

Bolo by odvážne tvrdiť, že si môžeme byť istí, že bývalý minister vnútra pôjde kandidovať. Avšak počul som veľmi aktuálne reči, že Kaliňák by kandidovať mohol, no konkrétne šance si zatiaľ netrúfam odhadovať.

Každopádne, prečo nie? Veď ak ľuďom nevadí Kiskove úžerníctvo, jeho daňové podvody a ako sa zdá z nedávnych informácii, aj podvody s pozemkami, prečo by im mal vadiť Kaliňák ako kandidát. A naviac, od ľavicových voličov na Slovensku má veľkú podporu a Smer je ľavicová strana, takže nominácia by z pohľadu kampaňovej stratégie mohla byť dokonca prospešná. Koniec koncov, medzi Kaliňákom a Kiskom je veľa rozdielov, ale azda najväčší je, že Kiska je z podvodov usvedčený, zatiaľ čo Kaliňák len obviňovaný.

Neuveriteľné: Prokurátor Šanta má byt od Bašternáka

02.07.2018

Po Jánovi Kuciakovi a Vasiľovi Špirkovi majú média ďalšiu hviezdu v boji proti vláde a hlavne v boji „Za slušné Slovensko“. Je ňou špeciálny prokurátor Ján Šanta. Takmer ako vždy, aj v tomto prípade však ide zo strany niektorých médií o dvojtvárnosť a zamlčiavanie pravdy. Podľa výpisu z katastra nehnuteľností je na LV č.: 5631 v dobre známych [...]

Opozíciu v Bratislave nezaujíma volič

08.06.2018

Dlhodobo sa hovorí o tom, že by mala dnešná pravicová opozícia na rôznych úrovniach dokazovať vôľu a schopnosť dohodnúť sa na základných veciach, ktoré prináša politický život. Namiesto toho sa však opozícia triešti a rozdeľuje pri každej jednej téme a je úplne jedno, či sa rozprávame o úrovni parlamentnej, župnej, alebo najnižšej komunálnej. V Bratislave, [...]

Cervanovej vrahovia na oslave s Kiskom

22.05.2018

Prezidenta SR Andreja Kisku vám sú niektorí ľudia schopní označovať ako morálnu autoritu, ako niekoho, kto má zmeniť Slovensko a posunúť ho k niečomu lepšiemu. Neviem, čím to je, ale ľudia, najmä tí podporujúci pochody za Slušné Slovensku, nie sú schopní podávať kritické stanoviská k prezidentovi. Kritizujú len vládnych predstaviteľov, čo je neobjektívnosť [...]

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 115060x
Priemerná čítanosť článkov: 4425x

Autor blogu

Kategórie