Založ si blog

Mladý manažér v Smere, nové meno, no prázdna kritika pokračuje

Viktor Stromček nie je tvárou zaťaženou minulosťou a keď už, tak pozitívne. V pozícii generálneho manažéra najväčšej politickej strany na Slovensku by mu mala dať verejnosť určite šancu. Médiá sa však už klasicky snažia o presný opak.

Počas posledných mesiacov bola Smeru vyčítaná predovšetkým jedna principiálna vec a to je omladzovanie členskej základne na vrcholných pozíciách. Zásadné zmeny nepriniesol očakávaný snem, no pravdou je, že o pozícii generálneho manažéra strany rozhoduje predsedníctvo, nie snem. A predsedníctvo zdá sa rozhodlo už celkom rýchlo po sneme.

Viktor Stromček je schopným politikom a vyjednávačom. Dokázal to napríklad pri vyjednávaní o príchode firmy Jaguár na Slovensko. Tento príchod postupne zabezpečuje celkom slušné množstvo pracovných miest, ktoré sú v našej ekonomike veľmi podstatné.

Má niekoľko ďalších výhod. Na politika na vysokej pozícii je mladý, čo môže mať pozitívny efekt na komunikáciu s mladšou generáciou v strane. A to je predsa presne to, čo sa od Smeru vyžaduje. Česť tým novinárom, ktorí tento fakt uviedli na pravú mieru a objektívne, hanba tým, čo sa snažia hľadať problémy aj tam kde nie sú. Reči o novom nástupe „paškovcov“ sú pre mňa veľmi nehodnotné a prázdne.

Stromček je naviac rešpektovaný nie len v strane, ale aj mimo nej. Čo je ďalší možný fakt vedúci k jeho úspechu v tejto straníckej funkcií.

Nebudem ho už ďalej ospevovať, lebo som presvedčený, že činy to za neho urobia. Dynamika, dravosť a mladosť je niečo, čo sociálno-demokratická strana jednoznačne potrebuje.

Neuveriteľné: Prokurátor Šanta má byt od Bašternáka

02.07.2018

Po Jánovi Kuciakovi a Vasiľovi Špirkovi majú média ďalšiu hviezdu v boji proti vláde a hlavne v boji „Za slušné Slovensko“. Je ňou špeciálny prokurátor Ján Šanta. Takmer ako vždy, aj v tomto prípade však ide zo strany niektorých médií o dvojtvárnosť a zamlčiavanie pravdy. Podľa výpisu z katastra nehnuteľností je na LV č.: 5631 v dobre známych [...]

Opozíciu v Bratislave nezaujíma volič

08.06.2018

Dlhodobo sa hovorí o tom, že by mala dnešná pravicová opozícia na rôznych úrovniach dokazovať vôľu a schopnosť dohodnúť sa na základných veciach, ktoré prináša politický život. Namiesto toho sa však opozícia triešti a rozdeľuje pri každej jednej téme a je úplne jedno, či sa rozprávame o úrovni parlamentnej, župnej, alebo najnižšej komunálnej. V Bratislave, [...]

Je otázka Kaliňáka ako kandidáta na prezidenta aktuálna?

28.05.2018

Po tom, čo všetko vyšlo na povrch o podvodoch prezidenta Andreja Kisku, je snáď každému jasné, prečo nešiel kandidovať. Keby sa takéto veci na neho zistili už počas posledných prezidentských volieb, Kiska by pravdepodobne dnes prezidentom nebol. Asi je však zbytočné polemizovať o minulosti a skúsme o niečom horúcejšom – o najbližších prezidentských voľbách. [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 114869x
Priemerná čítanosť článkov: 4418x

Autor blogu

Kategórie