Založ si blog

Zneužívanie nešťastia druhých zo strany „slušného Slovenska“

Pamätáte si, na čom prof. Drahoš prehral prezidentské voľby v ČR? 3 faktory:

  1. Nemal iný program ako „nie som Zeman“
  2. Bol veľmi slabý v prezidentských debatách
  3. „Slušní lidé volí Drahoše“

Práve na treťom zvýraznenom bode bola postavená posledná etapa Drahošovej kampane, ktorá urazila ešte aj tých, čo ho chceli voliť. Nerozhodnutí voliči pre takéto uzurpovanie si práva na určovanie tých, čo sú slušní a tých, čo nie sú, radšej voliť ani nešli.

Mám pocit, že málokto si uvedomuje tú paralelu, ktorú prinášajú organizátori protestov a opozícia na Slovensko. Znovu sa liberálni demokrati odvolávajú na slušnosť a trúfajú si určovať, že kto je slušný – hovorím o výrokoch ako „všetci slušní ľudia sú dnes na námestiach“ a podobne. A ja sa teda podobne ako ten český nerozhodnutý volič pýtam: čo je toto do pekla za ľudí? Aká slušnosť? Veď sa stačí pozrieť bližšie na informácie o organizátoroch a opozičných politikoch a každému z nás je jasné, že toto všetko nerobia preto, lebo by boli slušní, ale preto, lebo sa chcú dostať k moci a k fakticky takmer neobmedzenému korytu.

Svoju (ne)slušnosť ukázali dokonca aj počas posledných dní niekoľkokrát. Zneužívajú dôveru ľudí a smrť dvoch mladých ľudí na to, aby sa ich kamaráti dostali k moci. Veď je to vyslovene zjavné. Opozícia, mimovládky a médiá – to je trojuholník, ktorý sa o toto všetko stará. Z časti je mi z toho do plaču, no z časti sa smejem na ľuďoch, ktorí na tie námestia chodia a nevidia si pred špičku nosov. Veď nikto z nich v skutočnosti nenapomáha slušnému Slovensku. Každý jeden účastník protestov napomáha opozícii – a ešte k tomu si uvedomme, že akej opozícii. Sulík, Matovič, Kollár, Hlina – to je tá pozitívna zmena? Za to tu mám akože bojovať? Veď sa trochu uvedomte.

Rád by som sa ešte pristavil pri relácii, ktorú pri príležitosti tejto krízy odvysielala Markíza počas víkendu. Kovačičov výkon naozaj veľmi dobrý, avšak to, ako bola táto relácia spravená a kto v nej rozprával, mi príde maximálne necitlivé – tak zo strany redakcie ako aj zo strany niektorých hostí. Načo trápia tých rodičov? Kuciakova mama sa tam takmer zrútila. Bolo naozaj vidieť, že jej to celé bolo nepríjemné. Tá Kušnírovej matka mi zas príde ako keby niečo dostala za to, že bude nasledujúcich pár mesiacov strkať nos do politických vecí – ale na rozdiel od „slušného Slovenska“ nechcem nikoho odsudzovať bez dôkazov.

Tak čo teda – kto je tu slušný a kto necitlivý a bez chrbtovej kosti?

Neuveriteľné: Prokurátor Šanta má byt od Bašternáka

02.07.2018

Po Jánovi Kuciakovi a Vasiľovi Špirkovi majú média ďalšiu hviezdu v boji proti vláde a hlavne v boji „Za slušné Slovensko“. Je ňou špeciálny prokurátor Ján Šanta. Takmer ako vždy, aj v tomto prípade však ide zo strany niektorých médií o dvojtvárnosť a zamlčiavanie pravdy. Podľa výpisu z katastra nehnuteľností je na LV č.: 5631 v dobre známych [...]

Opozíciu v Bratislave nezaujíma volič

08.06.2018

Dlhodobo sa hovorí o tom, že by mala dnešná pravicová opozícia na rôznych úrovniach dokazovať vôľu a schopnosť dohodnúť sa na základných veciach, ktoré prináša politický život. Namiesto toho sa však opozícia triešti a rozdeľuje pri každej jednej téme a je úplne jedno, či sa rozprávame o úrovni parlamentnej, župnej, alebo najnižšej komunálnej. V Bratislave, [...]

Je otázka Kaliňáka ako kandidáta na prezidenta aktuálna?

28.05.2018

Po tom, čo všetko vyšlo na povrch o podvodoch prezidenta Andreja Kisku, je snáď každému jasné, prečo nešiel kandidovať. Keby sa takéto veci na neho zistili už počas posledných prezidentských volieb, Kiska by pravdepodobne dnes prezidentom nebol. Asi je však zbytočné polemizovať o minulosti a skúsme o niečom horúcejšom – o najbližších prezidentských voľbách. [...]

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 114364x
Priemerná čítanosť článkov: 4399x

Autor blogu

Kategórie