Založ si blog

Kažimírov premožiteľ s viditeľnými problémami

Od voľby šéfa tzv. Euroskupiny neprešla dlhá doba a premožiteľ nášho ministra financií už má problém. Fakticky sa jedná o zbor ministrov financií EÚ, ktorému od posledných volieb šéfuje Mário Centeno, minister financií Portugalska.

Počas tejto voľby a v krátkej dobe po nej sa pravicové liberálne médiá dušovali, že súboj medzi Kažimírom a Centenom bol súboj nevyrovnaným, súboj Dávida s Goliášom, v ktorom mal Centeno jednoznačne navrch. Jednou z myšlienok tohto blogu je fakt, že tento súboj nebol tak nevyrovnaný, ako sa to snažili protivládni novinári opísať.

Kompetencie a odbornosť Mária Centena nikto nespochybňuje. Jedným dychom je ale nutné dodať, že náš minister financií Kažimír je v európskych kruhoch veľmi uznávaný a to nie len pre jeho nespornú odbornosť, ale aj pre hmatateľné, v prvom rade makroekonomické výsledky, ktoré na Slovensku dosiahol. Ohliadnuť sa môžeme taktiež za výsledkami, ktoré boli dosiahnuté v rámci projektov na mikroúrovni a z ktorých si viacerí ďalší ministri financií brali príklad – vo veľkom viedol s našim ministrom konzultácie napríklad niekdajší minister financií ČR Andrej Babiš, ktorý bol bez ohľadu na iné kauzy a v porovnaní s minulosťou celkom úspešným ministrom financií ČR.

Posledné zistenia však dokazujú, že Mário Centeno nemusel byť až tak ideálnou voľbou a že aj on má svoje „muchy“. „Ide o dve vstupenky, ktoré Centeno dostal vlani zadarmo na zápas svojho obľúbeného klubu Benfica s Portom. Vyšetrovatelia portugalskej prokuratúry prehľadali minulý týždeň ministerstvo financií. Web nemeckého denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung sa zase odvoláva na nedeľné onlinové vydanie lisabonského týždenníka Expresso.“ – píše Pravda.

Nejedná sa o výrazne vážne obvinenie, no ospevovanie Centena zo strany niektorých médií mi v tomto kontexte príde celkom komické. Ostáva nám už len veriť, že vyšetrovanie zo strany portugalskej prokuratúry neuškodí činnosti spomínanej Euroskupiny.

Neuveriteľné: Prokurátor Šanta má byt od Bašternáka

02.07.2018

Po Jánovi Kuciakovi a Vasiľovi Špirkovi majú média ďalšiu hviezdu v boji proti vláde a hlavne v boji „Za slušné Slovensko“. Je ňou špeciálny prokurátor Ján Šanta. Takmer ako vždy, aj v tomto prípade však ide zo strany niektorých médií o dvojtvárnosť a zamlčiavanie pravdy. Podľa výpisu z katastra nehnuteľností je na LV č.: 5631 v dobre známych [...]

Opozíciu v Bratislave nezaujíma volič

08.06.2018

Dlhodobo sa hovorí o tom, že by mala dnešná pravicová opozícia na rôznych úrovniach dokazovať vôľu a schopnosť dohodnúť sa na základných veciach, ktoré prináša politický život. Namiesto toho sa však opozícia triešti a rozdeľuje pri každej jednej téme a je úplne jedno, či sa rozprávame o úrovni parlamentnej, župnej, alebo najnižšej komunálnej. V Bratislave, [...]

Je otázka Kaliňáka ako kandidáta na prezidenta aktuálna?

28.05.2018

Po tom, čo všetko vyšlo na povrch o podvodoch prezidenta Andreja Kisku, je snáď každému jasné, prečo nešiel kandidovať. Keby sa takéto veci na neho zistili už počas posledných prezidentských volieb, Kiska by pravdepodobne dnes prezidentom nebol. Asi je však zbytočné polemizovať o minulosti a skúsme o niečom horúcejšom – o najbližších prezidentských voľbách. [...]

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 115073x
Priemerná čítanosť článkov: 4426x

Autor blogu

Kategórie